SPU-Rakenteet – Lisälämmöneristäminen

SPU-Rakenteet – Lisälämmöneristäminen

SPU-Rakenteet – Lisälämmöneristäminen SPU-eristelevyt soveltuvat vanhojen rakennusten lisälämmöneristämiseen erinomaisesti. Lisälämmöneristys voidaan tehdä rakennuksen sisäpuolelle ilman kalliita julkisivujen uusimisia. Useissa tapauksissa sisäpuolinen lisäeristys on myös ainoa vaihtoehtoinen ratkaisu, erityisesti tiiliverhotuissa ja kivirakenteisissa rakennuksissa.

Sisäpuoliseksi lisälämmöneristeeksi soveltuvat parhaiten SPU Anselmi tai SPU WIlhelmi -eristelevyt. Molemmissa SPU-tuotteissa polyuretaanieristelevyn pintaan on kiinnitetty valmiiksi sisäverhouslevy, joka on helppo viimeistellä lopulliseen pintaansa. SPU Anselmin pintalevynä 9 mm kipsilevy ja SPU Wilhelmissä 11 mm lastulevy.

Lisälämmöneristämisen edut

SPU-lisälämmöneristeiden etuna on hyvä lämmöneristävyys ja alhainen vesihöyryn läpäisevyys. Polyuretaanivaahdolla rakenteeseen kiinnitettynä ja pontit saumattuna lisäeristetystä rakenteesta muodostuu tehokas ja luotettava. Rakenteesta muodostuu lisäksi tiivis, jolloin hallitsemattomat ilmavuodot saadaan minimoitua. Tiivis rakenne on rakenteen alhaisten lämpöhäviöiden kannalta ehdottoman tärkeä ominaisuus.

Käytettäessä SPU-lisälämmöneristeitä vanhan rakenteen lämmöneristyskyky paranee ohuella rakennekerroksella ja lisäksi monissa tapauksissa rakenteen puutteellinen vesihöyrynvastus saadaan vastaamaan nykyasumisen vaatimuksia.

SPU-lämmöneristetuotteista löytyvät ratkaisut myös ullakkotilojen yläpohjien lämmöneristämiseen. Vanhan, kylmän ullakon yläpohjan lämmöneristäminen SPU Vintti-Iita -eristelevyillä on helppoa toteuttaa myös itse ilman aiempaa kokemusta rakentamisesta. Koska SPU-eristelevyt ovat erittäin tehokkaita lämmöneristeitä, yläpohjan lämmöneristämiseen riittää huomattavasti villaeristeitä ohuempi eristepaksuus, jolloin ullakkotilaan jää reilusti enemmän korkeutta ja hyötypinta-alaa. Yläpohjan eristämisestä SPU-eristeillä löytyy lisätietoa oheisista asennusohjeista.SPU-Rakenteet - Lisälämmöneristäminen

SPU-lämmöneristeiden asentaminen on helppoa, tehokasta ja mahdollisuudet työvirheisiin ovat vähäiset. SPU-eristeiset rakenteet eivät tarvitse erillistä höyrynsulku- tai ilmansulkukerrosta eikä erillistä ulkopuolista tuulensuojakerrosta.

Lisätietoa lisäeristysratkaisuista, SPU-polyuretaanin ominaisuuksista sekä eri ratkaisuissa käytetyistä SPU-tuotteista saat kotisivuiltamme kohdasta SPU-Eristeet.

HIRSISEINÄ
1. Vaakasuuntainen vuorauslauta
2. Pystylauta
3. Vuorauspahvi
4. Hirsiseinä
5. Huokoinen kuitulevy
6. SPU Anselmi tai SPU Wilhelmi -lämmöneristelevy

PUURUNKOINEN VILLAERISTEINEN SEINÄ
1. Vuorauslauta tai tiilimuuraus
2. Ilmarako
3. Tuulensuojalevy
4. Mineraalivilla + pystyrunko
5. Sisäverhouslevy
6. SPU Anselmi tai SPU Wilhelmi -lämmöneristelevy 

PUURAKENTEINEN PURUERISTEINEN SEINÄ
1. Ulkoverhous
2. Ilmarako
3. Vinolaudoitus
4. Vuorauspahvi
5. Purutäyte + pystyrunko
6. Vaakalaudoitus
7. Pinkopahvi
8. SPU Anselmi tai SPU Wilhelmi -lämmöneristelevy 

KEVYTBETONISEINÄ
1. Rappaus/maalaus
2. Siporex
3. Tasoite
4. SPU Anselmi -lämöneristelevy

BETONISANDWICH-SEINÄ
1. Betonipinta tai laatoitus (klinkkeri, tiililaatta) tai pinnoite
2. Betoninen ulkokuori
3. Eristemineraalivilla
4. Betoninen sisäkuori
5. Tasoite ja maalaus
6. SPU Anselmi- lämmöneristelevy

Ovatko ovet ja ikkunat sopivia?

Monet ikkunat ja ovet käytetään auto tallissa on vähän eristys ja korkea U-arvot. Meidän sarjat käytämme vain todellisia, eristetty ulko-ovet (eli ei varastointi ovet) U-arvot enintään 1,1 ja hyvin eristetty ikkunat U-arvot enintään 1,5. Jos sinulla on ikkunat ja ovet korkea U-arvot sinun pitäisi korvata nämä saada hyvä eristetty auto talli.

Miten käytät auto tallin?

Tärkeä kysymys kysyä itseltäsi eristys on, kuinka lämmin sinun pitäisi pitää auto tallissa vuoden aikana. Yleisin on, että pidät välillä viidestä kymmeneen astetta talven yläpuolella. Jos työskentelet auto tallissa joskus toisinaan voit kääntää lämpöä tällä hetkellä olemassa olevan lämmön lähteen tai tuulettimen lämmittimen kanssa. Jotkut käyttävät auto talliaan useammin erilaisiin harrastuksiin ja siksi niiden on pidettävä 10-18 astetta ympäri vuoden. Meillä on myös asiakkaita, jotka haluavat pysyä lämpimänä auto tallissa ympäri vuoden.

Eristyksen paksuus

Tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, mitä eristäytymistä tarvitset on siis missä Ruotsissa asut (toisin sanoen, miten ilmasto on), mitä auto tallin ovet sinulla on ja kuinka lämmin sinun pitäisi pitää tallissa. Hyvä sääntö pitää mielessä on, että sinun pitäisi aina olla enemmän eristystä kattoon kuin seinät, koska lämpö nousee ylöspäin.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.