SPU-rakenteet – Saunat

SPU-rakenteet – Saunat

SPU-rakenteet – Saunat SPU Sauna-Satu -polyurteaanilevy sopii erinomaisesti saunan eristeeksi. SPU Sauna-Satu -eristelvyn etuna on hyvä lämmöneristävyys ja korkea vesihöyryn vastus. Polyuretaanivaahdolla rakenteeseen kiinnitettynä ja pontit saumattuna saunarakenteesta muodostuu tehokas ja vaativissakin olosuhteissa teknisesti oikein toimiva ja luotettava.

Perinteisessä ratkaisussa saunan eristykseen käytetään mineraalivillaa. Villa ei yksinään riitä, vaan rakenne vaatii lisäksi ympärilleen aina puurakenteen ja höyrynsuluksi alumiinipaperin.

Kun eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, puu ja kivi ovat suorassa yhteydessä toisiinsa, mikä kosteus- ja homevaurioita ajatellen on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinipaperi on herkästi repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia ja saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin. Perinteinen villaratkaisu ratkaisu rajoittaa monissa tapauksissa myös saunan sisäpinta-alaa.

SPU Sauna-Satu -eristysratkaisu

SPU Sauna-Satu -eristelevy on luotettava ja turvallinen eristeratkaisu saunaan, joka on helppo asentaa oikein. Kooltaan 600 x 1200 mm:n suuruinen SPU Sauna-Satu -eristelevy on erityisesti saunan eristämiseen suunniteltu, ympäripontattu, alumiinipaperilla pinnoitettu SPU-eristelevy, joka kiinnitetään suoraan kiviseinän tai puurungon päälle. SPU Sauna-Satu -levy vastaa lähes 70 mm koolattua villarakennetta. SPU Sauna-Satu eristeinen rakenne ei edellytä erillistä alumiinipaperikerrosta. Rakenteen sauma-alueiden tiiviys varmistetaan polyuretaanivaahdolla ja lämmönkestävällä alumiiniteipillä.SPU-rakenteet - Saunat

SPU Sauna-Satun -eristelevyn päälle asennetaan normaali rimoitus ja saunan pintapanelointi. Asennus käy helposti ja nopeasti. SPU Sauna-Satu soveltuu erinomaisesti saunan seinän ja katon lisäksi myös pesuhuoneiden alas laskettuun kattorakenteeseen.

SPU-eristysratkaisun edut

Lattiatilaa ja energiaa säästävä SPU Sauna-Satu -eristelevy maksaa itse itsensä nopeasti takaisin. Paksuudeltaan 30 mm SPU Sauna-Satu -eristelevy antaa lisäksi lisätilaa saunaan. Lisätilan arvo on nykyisillä rakennuskustannuksilla suurempi kuin SPU Sauna-Satun -eristeen hinta. Tutkimusten mukaan SPU Sauna-Satu -rakenteen on todettu säästävän saunan lämmitysenergiasta jopa kolmanneksen perinteiseen rakenteeseen verrattuna.

SPU Sauna-Satu -eristelevy on tutkittu tuote. Tutkimuksen kohteena on ollut levyn höyrytiiviys, lämmöneristävyys, pitkäaikainen lämmönsietokyky, saunan lämpiämisnopeus ja eristeen puhtaus.

SPU Sauna-Satu on puhdasta M 1 -luokan eristettä. SPU Sauna-Satu -eristelevylle myönnetään 10 vuoden takuu. SPU-lämmöneriste on saanut puhtaudesta parhaan M 1 -laatuluokitustunnuksen.

Lisätietoa saunan eristysratkaisusta, tutkimuksista, SPU-polyuretaanin ominaisuuksista sekä muista SPU-tuotteista löydät näiltä kotisivuiltamme.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.