Onko moduulirakentaminen seuraavan vuosikymmenen trendi rakentamisesssa?

Moduulirakentaminen oli aikoinaan halpa ratkaisu edullisimmille alueille. Se on muuttunut viime vuosien aikana hitaasti, kun jotkut kasvavan proptech- ja rakennustekniikan suurimmista yrityksistä ovat keskittyneet modulaarisiin ja elementtirakenteisiin.

 

Moduulirakennetta käytetään nykyään myös useissa huippuluokan kaupallisissa kiinteistöhankkeissa. Itse asiassa modulaaristen rakennusmarkkinoiden ennustetaan nousevan jopa 157 miljardiin dollariin vuoteen 2023 mennessä.

Mikä on modulaarinen rakentaminen?

Modulaarinen rakentaminen on tapa rakentaa nopeammin käyttämällä valmiita moduuleja, jotka rakennetaan tehtaalla ja kootaan sitten paikan päällä. Moduulien erilaiset tyypit voi vaihdella kokonaisista taloista tai huoneistoista seiniin, joita voidaan käyttää suurempien komponenttien luomiseen. Moduuliprojekteissa voidaan käyttää monia erilaisia erityyppisiä moduuleja tai vain yhden tyyppistä moduulia, projektista riippuen. kokonaisuudet tai täydelliset yksiköt yksiköt, joita kutsutaan myös volumetrisiksi tai 3D-moduuleiksi, voidaan yhdistää toisiinsa, kuten esimerkiksi suuremmissa hotelliprojekteissa, kun taas paneelityyliä tai 2D-moduuleja käytetään yhä enemmän toimistojen, teollisuustilojen ja erilaisten tilojen rakentamiseen, jotka sijaitsevat tasaisella pinnalla.

 

Moduulirakentamisen hyviä puolia

 

●       Moduulinen rakennus saadaan valmiiksi paljon nopeammin

Yleensä moduulirakentaminen tapahtuu paljon nopeammin kuin perinteinen rakentaminen. Moduulit on rakennettu tehtaalla valmiiksi koottavaksi, joten sään aiheuttamat viivästykset eivät hidasta rakennusten valmistumista. Modulaarinen tehdas voi tuottaa yksiköitä ympäri vuoden kaikissa sääolosuhteissa ja lisätä tuotantoa lisäämällä useita vuoroja. Moduulirakentaminen voi lyhentää rakennusaikaa jopa 50%. Säästetyn ajan voi käyttää muunlaiseen tekemiseen, kuten vapaa-ajan viettoon vaikkapa erilaisten harrastusten parissa. Monet pitävät esimerkiksi elämänsä jännitystä yllä urheiluvedonlyönnilllä erilaisilla pelisivustoilla, kuten sitä on NetBet Casino.

Lisäksi, kun yksittäiset kappaleet on toimitettu työmaalle, ne voidaan usein koota

suhteellisen nopeasti toimivaksi rakennukseksi. Tämä voi olla erittäin arvokasta varsinkin tilanteissa, joissa hidas rakentaminen voi johtaa ylimääräisiin ja odottamattomiin kuluihin. Esimerkiksi, kun Rockefeller University laajensi kampustaan ​​vuonna 2016, se käytti 19 moduulia, jotka toimitettiin yön yli, mikä lyhensi rakennusaikaa 14 kuukaudella ja säästettiin kokonaiskustannuksia huimalla 20 miljoonalla dollarilla.

 

●       Vähemmän rakennusjätettä

Koska moduulit valmistetaan tehtaalla, materiaalien kierrätys on helpompaa ja kustannustehokkaampaa. Jopa 40% kaatopaikkajätteestä tulee tällä hetkellä rakentamisesta, ja modulaarinen rakentaminen voi auttaa vähentämään tätä. Jos rakennusta on laajennettava, moduuleja voidaan lisätä ja jos rakennus on poistettava, sen voi purkaa ja sijoittaa uudelleen.

 

Modulaarisen rakentamisen haittapuolet

 

Moduulirakentaminen ei ole mikään ihmeratkaisu rakentamisen kaikkiin ongelmiin. On tietenkin olemassa muutamia suuria haittoja, joista luettelemme osan:

 

●       Moduulien kuljettaminen ja siirtäminen paikoilleen voi olla monimutkainen pyrkimys.

Valmiiden moduulien kuljettaminen pitkiä matkoja matkojen voi olla ongelmallista.

Modulaarinen rakenne on jossain määrin muokattavissa, mutta se ei ole yhtä mukautuva kuin tavallisten projektien tavarankuljetus.

 

●       Maastosta riippuen moduulirakentaminen ei välttämättä ole mahdollista kaikilla alueilla.

Vaikka modulaarinen on kehittynyt aikaisempien aikakausien tekniikoista, huolestuttavaa on silti se, että moduulirakenne menettää arvonsa ajan myötä. Tästä syystä rahoitus voi joskus olla monimutkaisempaa. Suurissa 3D-moduuleja käyttävissä projekteissa on otettava huomioon myös se, että toisin kuin tikkurakenteinen rakenne, yksittäisillä moduuleilla ei välttämättä ole yhteisiä seiniä, mikä lisää rakennuksen kokoa.

 

Modulaarisen rakentamisen tulevaisuus

 

Modulaarinen rakentaminen kehittyy jatkuvasti, kun uusi tekniikka tuo meidän käytettäväksi aina vaan lisää teknisiä innovaatioita. Tehtaista on tulossa tehokkaampia ja ne ovat alkaneet käyttämään yhä enemmän tekoälyä ja robotiikkaa moduulien luomiseen. Tämän kehityksen ansiosta moduulit valmistuvat yhä nopeammin ja tarkemmin kuin koskaan ennen. Vaikka teollisuus kärsii edelleen kasvukivuista, on turvallista sanoa siinä, että modulaarisella rakentamisella on paljon enemmän merkitystä kaupallisessa kiinteistössä tulevina vuosina.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.